top of page
  • Writer's pictureInez Gaethofs

Opvallende nieuwigheden op Eurobike 2023

Op 21 en 22 juni bezochten we Eurobike, de grootste fietsbeurs van Europa. Tal van merken presenteerden nieuwe producten, dit trok onze aandacht:


KOGA introduceert ROQA: de ultieme all-road fiets voor avontuurlijke fietsers

Een endurance-fiets voor op de weg of een racer voor gravel, dat is de perfecte samenvatting van de ROQA van KOGA. Het frame is slim ontworpen, zodat je moeiteloos kunt rijden, zowel op verharde wegen als off-road. Met een frame dat ruimte biedt voor banden tot 45 millimeter breed, heb je alle vrijheid om je ideale rit te creëren.


De ROQA wordt geleverd in vier verschillende configuraties, allemaal met een carbon frame en geïntegreerde bekabeling. De ROQA Prime, Premium en Prestige zijn uitgerust voor op de weg, terwijl de ROQA Allroad is voorzien van een speciale groepset, stuur en wielset voor het off-road rijden. Bovendien heeft het frame van de Allroad meerdere bevestigingspunten voor tassen, extra bidonhouders en andere accessoires.

Het ROQA-platform zal beschikbaar zijn voor consumenten vanaf het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.


Unleash Your Ride: Nieuwe Stromer ST5 Pinion Smart Shift in Imperial Red (Beperkte Oplage)


De ST5 Smart Shift is voorzien van de elektronische Pinion Smart Shift transmissie, voorheen alleen beschikbaar in het ST7-model. Met de combinatie van de Pinion C 1.9 9-speed versnellingsbak zorgt deze e-bike voor een soepele en moeiteloze schakelervaring. Bovendien is de fiets uitgerust met een volledig geïntegreerd ABS-systeem aan de voorzijde, wat zorgt voor verbeterde veiligheid tijdens het remmen. Om een premium touch toe te voegen, is er ook een Alps Alpine audiomodule geïntegreerd, die hoogwaardige audiofeedback biedt bij het aansluiten of loskoppelen van de oplader.


Stromer introduceert een speciale editie van de ST3 ter ere van het Alinghi Red Bull Racing Team


Stromer heeft ook de gelegenheid aangegrepen om een speciale editie van de ST3 te introduceren: de Stromer ST3 ARBR SE, met een gelimiteerde oplage van 1.000 exemplaren. Deze exclusieve editie wordt geleverd met een Alinghi Red Bull Racing tas en de Stromer Alinghi Red Bull Smart Helm.

De ST3 ARBR SE belichaamt de nauwe samenwerking tussen Stromer en het Alinghi Red Bull Racing Team. Het is een eerbetoon aan de prestaties en successen van het team in de zeilwereld en belooft een ongeëvenaarde rijervaring te bieden aan gepassioneerde fietsers en racefans.


Stromer lanceert een nieuwe batterij: de Solid State Ceramic eBike-batterij


Net zoals in de wereld van elektrische auto's, is batterijtechnologie een veelbesproken onderwerp. Bij de stand van Stromer waren ze aan het hinten naar wat zij beschouwen als de ultieme doorbraak op het gebied van batterijtechnologie. Hoewel het nog steeds slechts een concept is, werkt Stromer samen met TD Hitech als leverancier om een nieuwe solid-state keramische e-bike batterij te ontwikkelen. Deze batterij is opgebouwd uit lagen keramiek en volgens hen maakt deze snellere oplaadtijden mogelijk, binnen een uur of zelfs minder.

Nog belangrijker is dat de keramische platen naar verluidt duurzamer kunnen zijn dan lithium-ion cellen en zelfs kunnen worden opgeladen als de platen beschadigd zijn. Deze batterijtechnologie zou ook kunnen opladen bij koudere temperaturen tot -20°C. Dit zou ook kunnen leiden tot een lichtere batterij, wat een extra voordeel is.


Moustache wint de Eurobike Gold Award 2023 met J


Niet zomaar een fiets: J van Moustache is het resultaat van een dubbele intentie: produceren met een korte toeleveringsketen en het creëren van een e-bike die ongelooflijk eenvoudig te gebruiken is. Er werd een uniek tweedelig aluminium frame gecreëerd zonder lassen, waarin motor, batterij, vering geïntegreerd zijn. Bovendien wordt de volledige fiets in Frankrijk geproduceerd. Dat is een primeur!


Gericht op fietsliefhebbers en absolute beginners, is J comfortabel, gemakkelijk te hanteren, veilig, strak en geschikt voor alle gebruikers en lichaamstypes. Het herdefinieert de e-bike-ervaring met zijn eenvoud: vorm volgt functie en het ontwerp klopt volledig!


We maakten een testritje met de Flyer Goroc TR:X waarbij de nieuwe Pinion Motor en de versnellingsbak één geheel vormen.


De motor en versnellingsbak zijn geïntegreerd als één compact geheel in het midden van deze e-bike. Dankzij deze integratie zijn ze beschermd tegen heel wat weersinvloeden. Bovendien zorgt de hoogwaardige riemaandrijving ervoor dat deze technologische innovatie vrijwel onderhoudsvrij is. De Pinion-aandrijving biedt een krachtige motor en een elektronische versnellingsbak met 12 versnellingen. Top!


Meer weten over bovenstaande innovaties? Kom gerust eens langs in één van onze winkels of neem contact met ons op.

コメント


bottom of page