top of page
  • Writer's pictureInez Gaethofs

Tips voor de winterschoonmaak van je Stromer Bike

Bij de start van het winterseizoen is het belangrijk om je Stromer een extra onderhoudsbeurt te geven. Zo zorg je ervoor dat hij perfect blijft functioneren. Het schoonmaken van een speed-pedelec bij lage temperaturen vereist een oog voor detail. Hier vind je enkele tips om je te helpen je Stromer fiets gedurende de wintermaanden in topvorm te houden.

1. Accu verwijderen

Haal eerst de accu uit de bike en sluit het accuvak. Wikkel indien nodig een band rond het frame om het accuvak gesloten te houden. Maak van de gelegenheid gebruik om de accu op kamertemperatuur op te laden terwijl je je speed-pedelec schoonmaakt.

2. Laat de hogedrukreiniger staan

Gebruik vooral nooit een hogedrukreiniger of spuit je Stromer fiets nooit rechtstreeks met de tuinslang af. Door water onder hoge druk te gebruiken riskeert je dat er water in de fiets dringt en de gevoelige elektronica beschadigt. Kies in de plaats daarvan voor een delicatere aanpak.

3. Milde zeepoplossing en zachte spons

Maak een emmer met een milde zeepoplossing klaar om je Stromer speed-pedelec schoon te maken. Gebruik een zachte spons om vuil, modder en strooizout te verwijderen. Deze combinatie verwijdert vuil op je fiets op een effectieve manier zonder de onderdelen van de fiets te beschadigen.

4. Spoel je fiets grondig af

Spoel de fiets na de schoonmaakbeurt grondig af met klaar water en een schone doek. Op die manier verwijder je eventuele zeepresten en blijven er zeker geen corrosieve deeltjes achter. Gebruik in geen geval een hogedrukreiniger of een tuinslang om je fiets af te spoelen.

5. Droog je fiets af met een zachte doek

Droog je Stromer bike af met een zachte doek, bv. een microvezeldoek. Let vooral op plaatsen waar er water zou kunnen blijven staan, bv. rond de motor, de accu en de elektronische aansluitingen. Mogelijke problemen met vocht kun je voorkomen door ervoor te zorgen dat je fiets volledig droog is. Laat je fiets aan de lucht drogen voor u de accu terugplaatst.

6. Banden onderhouden

Ook de banden van uw fiets verdienen aandacht! Om optimale grip te behouden en de levensduur van uw banden te verlengen, kun je speciale onderhoudsproducten voor banden gebruiken. Gebruik het product zoals voorgeschreven door de fabrikant om een optimaal resultaat te bereiken.

7. Smeer beweeglijke onderdelen

In de winter is het van essentieel belang om de beweeglijke onderdelen van je Stromer bike goed te onderhouden. Smeer de ketting, het kettingwiel en andere beweeglijke onderdelen in met een geschikt smeermiddel. Dit voorkomt roestvorming en zorgt voor een soepele aandrijving, vooral in winters weer. Gebruik geen kettingspray, want je kunt er onbedoeld de remmen of banden mee inspuiten, waardoor die minder goed zouden kunnen werken.

8. Controleer op schade

Maak van de gelegenheid gebruik om uw fiets te controleren op tekenen van schade of slijtage. Controleer het frame, de kabels, de riemen en de remschijven op problemen die eventueel aangepakt moeten worden. Door kleine problemen snel op te lossen, voorkom je dat ze uitgroeien tot grotere problemen. Mocht een herstelling nodig zijn, neem dan contact op met uw dealer.

Conclusie

Een correct winteronderhoud is cruciaal om uw Stromer fiets tijdens de koude maanden perfect te laten functioneren. Ga bij het schoonmaken voorzichtig te werk en gebruik geen hogedrukreiniger of tuinslang. Wij raden aan om een emmer met milde zeepoplossing en een zachte spons te gebruiken om uw fiets schoon te maken. Spoel je fiets grondig af en droog hem. Let daarbij vooral op gevoelige plaatsen. Vergeet het onderhoud van uw banden niet en smeer beweeglijke onderdelen zodat ze optimaal blijven werken. Met deze tips kun je de hele winter lang plezier beleven aan je Stromer.

Comments


bottom of page